Gepost op

Techniek voor Tiny Houses

Tiny Houses zijn qua techniek niet over één kam te scheren. Sommigen zijn totaal op zich zelf aangewezen voor energie, anderen zijn “gewoon” aangesloten op het net. En de stroomvoorziening is één ding, maar verwarming is weer een ander.

Verwarming en elektriciteit kan uitstekend met de zon. In de zomer. ’s Winters is een ander verhaal. Voor de zomerdag hebben wij perfecte oplossingen ge-engineerd. Als het moet geheel off-the-grid en niet te duur. Dus voor een zomerhuis!!! Praat eens met ons.

Voor de winterdag moeten we alles uit de kast halen. En soms technieken combineren om het voor elkaar te krijgen. Tapwaterverwarming op de zon in de zomer, ’s winters met de pelletkachel. Op deze wijze kan de pelletkachel, op koude zomerdagen, voor back up zorgen. Warm tapwater is dan altijd voorhanden. En zonder gesleep met dure gasflessen. De pelletkachel moet daar wel voor worden aangepast, maar dat lossen wij op.
Een andere techniek die prachtig bij Tiny Houses past is de Li-
accu. Veel kleiner en lichter dan de lood-zuur accu en met een levensduur die wel vijf keer zo lang is. De investering is hoger, maar de overall kosten zijn weer lager. En de Li-techniek is milieuvriendelijk, niet onbelangrijk.

Tiny House Mindful Homes
Tiny House van Mindful Homes

Hiernaast een 12 Volt / 230 Volt installatie met in totaal 1.360 Wp aan panelen. De lithium accu wordt gevoed met drie regelaars. Deze powerplant zal ’s winters een aantal dagen niet genoeg stroom opwekken en de accu kan dan leeg raken. In dat geval zal een kleine generator auto

matisch gestart worden. De bouwer van dit huis woont er samen met zijn vrouw in. De opbrengst in de zomer is dermate hoog dat nu een elektrisch boiler geïnstalleerd wordt voor tapwaterverwarming.

 

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor u te bespreken.