Over ons

Met een passie voor het buitenleven en techniek is dit project begonnen. Tijdens mijn opleiding aan de Hogere Zeevaartschool (AOT) kwam ik al in aanraking met wat toen “alternatieve energie” genoemd werd. Klasgenoten onderzochten windenergie, anderen zonne-energie en ikzelf biogas. Het was een tijd waarin de energiecrises net achter de rug was. Voor het eerst kwam de afhankelijkheid van olie als probleem naar voren. En wij zochten met al onze opgedane kennis naar oplossingen.

Nu, vele jaren later, komt een olie-loze samenleving in zicht. Voortschrijdend technisch inzicht gecombineerd met acceptatie door de samenleving heeft een reeks aan kant en klare producten opgeleverd. De oliekraan kan dicht!

Belangrijk aan deze ontwikkeling is ook dat het kleinschalig en decentraal toegepast kan worden. Wie had ooit gedacht dat je midden in de bergen je mobiel kan opladen? Nu heb je een oplaadbare lamp bij je met een USB uitgang.

Klein- en grootschalige zonne-energie, biogas en biomassa geven ons de energie die we gewend zijn, maar dan anders.

Op deze site verkopen wij allerlei zaken die u nodig kan hebben om vrij te leven. Laat u ook vrijblijvend adviseren en neem contact met ons op via het contactformulier.