Stroomopslag / accu’s

De verbindende schakel tussen elektriciteit opwekken en gebruiken is de accu. Traditioneel wordt hiervoor een variant op de lood-zuur accu gebruikt. Tegenwoordig zien we dat er alternatieve accu-technieken voorhanden zijn. Li-ion is hiervan de meest bekende en misschien ook de meest beruchte. Ze zijn n.l. slecht bestand tegen misbruik. De Li-accu’s die wij leveren zijn van het type LiFePo en zijn intrinsiek veilig. Verder zijn ze

De krachtige en veilige LiFePo accu

voorzien van een managementsysteem dat alle accuparameters in de gaten houdt en onveilige situaties voorkomt. Het grote voordeel van onze Li-accu’s is de grote opslagcapaciteit en de lange levensduur. Voor mobiele toepassingen kan het veel lagere gewicht ook een issue zijn. Zeker als veel stroom nodig is, voor b.v. een wasmachine, is er eigenlijk geen alternatief.

Voor Li-accu’s hebben wij speciale laadregelaars, die daar speciaal voor geschikt zijn, omvormers en monitoringssystemen.

Voor de grotere systemen bieden ze grote voordelen. Ze zijn compact en licht. En ze kunnen enorme piekbelastingen aan. Zowel laden als ontladen, Een ontlaadstroom van 3C is geen probleem. Bij deep cycle accu’s moet men al oppassen met 1C. Het grootste voordeel op ons gebied is gelegen in de enorme levensduur. Zo’n 2.000 cycli is het minimum wat verwacht mag worden. Bij minder intens gebruik kan dat snel oplopen tot wel 5.000 cycli.

Geïnteresseerd in de techniek? Klik op de foto voor het datablad.

 

Klik op de foto voor de specificaties

In onze sets gebruiken wij AGM loodzuur accu’s. Wel echte deep cycle accu’s. Daar is veel over te doen tegenwoordig. Er zijn omgestikkerde accu’s te koop. Startaccu’s met “deep cycle” erop gestickerd. Leuk voor de prijs. Een echte deep cycle accu’s zijn een geval apart en zijn nooit goedkoop. Wij staan voor kwaliteit van onze sets en zorgen ervoor dat de componenten jarenlang meegaan. Cell Power heeft een speciale serie accu’s voor cyclisch gebruik. Het aantal cycli dat deze accu’s kunnen doorlopen is, afhankelijk van het gebruik, zo’n 1.000-1.500. Een respectabel aantal. Bij de goedkope “deep cycle” accu’s kan dat al ophouden bij 200 cycli.