Zonnestroom voor Tiny Houses


Laat ik eens met de deur in huis vallen; zonnestroom voor Tiny Houses is net iets anders dan b.v. voor een tuinschuur. Het grote verschil is dat je er in woont. En je bent ervan afhankelijk!

Allereerst zijn de vermogens groter en daarmee zijn meer veiligheidsvoorzieningen noodzakelijk.

Tiny House van MindfulHomes

Ten tweede is de winterperiode, met de minste opbrengst, de bepalende periode voor de opbrengst van het zonnestroomsysteem.

Ten derde. De betrouwbaarheid van de installatie en componenten daarvan, is opeens zeer belangrijk. Van huis uit zijn wij gewend dat er altijd stroom is. Sterker nog; een stroomstoring haalt de krant! Gevoelsmatig wil je dat ook in je Tiny House.

Speciaal voor Tiny Houses hebben wij een 3-tal concepten uitgewerkt. Voor dagelijkse verbruiken van 0,5 kWh tot 1,5 kWh. De systemen zijn opgebouwd met hoge kwaliteit componenten. De degelijke DMEGC panelen (die steeds moeilijker te verkrijgen zijn), onze 60 A acculaders en echte deep-cycle accu’s.

Alle varianten kunnen optioneel uitgerust worden met ons automatisch “bijvul-systeem”. Dat houdt in dat bij een bijna lege accu bijgevuld kan worden vanuit of het lichtnet, of met een generator op bio-brandstof.

Uniek bij onze aanpak is dat kleinere stroomgebruikers zoveel mogelijk op gelijkstroom aangesloten worden. Wat de meeste mensen niet weten is dat veel huishoudelijke apparatuur intern werkt op gelijkstroom. Waarom zullen wij dan eerst onze zonnestroom omzetten in wisselstroom? Een kwestie van efficiëntie. Wij halen zo meer uit de panelen voor u.

Verder hebben wij ook de apparatuur en veiligheden in huis om het werken met gelijkstroom mogelijk te maken. LED-verlichting is het eerste waar je aan denkt, maar denk ook eens aan opladers voor mobile apparatuur en zelfs de laptop. Alle warmte die die opladers afgeven is puur verlies. Voor de grotere vermogens kunnen dan de omvormer inzetten, alleen wanneer het nodig is. Dat scheelt ook een slok op een borrel.

Beschrijving Zonnestroomsysteem Basis

Beschrijving Zonnestroomsysteem middel

Beschrijving Zonnestroomsysteem groot

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en/of maatwerk.